Analoge Billeder

Billederne på denne side er taget med Yashica zoomtec 70(Y), Kodak Avantix F600(K) og Minolta ... (M).  

Y

 

Hjorteskelet, eller hvad der var tilbage. Mit største problem var at der ikke var noget at kravle op på, jeg ville gerne have taget det lige oppe fra. Men det lykkes da rimeligt godt alligevel.

 

Historie: Dette billede er taget i Canada, i et stort skovområde lidt øst for Hudson Hope, BC. Opsynsmanden gættede på at hjorten var blevet ramt af en bil og slæbt de 400m væk fra vejen af ulve og spist. Skelet fik lov at blive liggende, da området er besøgt af mange skoleklasser. 

 

 

 

Det er med at være klar med kameraet når muligheden er der. Vil jeg prøve at tage sjove øjebliksbilleder, så går jeg med kameraet i hånden, ellers er øjeblikket gået når jeg endelig har fået kameraet fisket op af tasken og er klar til at tage billedet.

Historie: I Knutherborg park er der en indhegning med bavianer. De fleste farer rundt efter abebussen, hvor de bliver fodret med spagetti af besøgende ellers fare de rundt efter hinanden. Enkelte, ligesom den på billedet, hopper rundt lige foran den side af indhegningen hvor de besøgende kan kigge ind til dem. Der var åbenbart en besøgende havde spyttet sit tyggegummi ud, det lå uden for indhegningen, men så tæt på at aben kunne nå det. Den ragte hånden ud igennem hegnet og puttede det i munden tykkede lidt og begyndte så at hive det ud lige som på billedet. Når tyggegummiet begyndte at knække blev det puttet helt ind i munden for at blive tygget lidt på og så fortsatte hiveriet igen.

M

 

Dette billede er af en trærod imellem visne blomster og lyng. Jeg syntes det er sjovt at kikke efter motiver steder hvor jeg normalt ikke ville tro billedet vil blive særligt godt.

Historie: Gåtur i rebild bakker i efteråret når bladene skifter farver, kan give en masse gode billeder.

 M

  

K

Landskabsbillede fra stevnsklint. Jeg var ret heldig med lyset på dette billed, næsten ingen store skygger, masser af lys på de hvide kalk skråninger.

Historie: Strandkant ved stevns

 

 

Et enkelt eføjblad imellem de visne blade i den næsten sne dækkede skovbund.

Historie: Og nej det lå der og jeg nåede at tage et billede, før jeg travede hen over det gennem de visne blade.

 

K

 

K

Et billed af det små. De planter der gror i en højmose, selv det mos, som med tiden omdannes til tørv.

Historie: På en tur rundt med en guide i Store Vildmose i det nordlige jylland.

 

 

Solnedgang over vesterhavetK

 

 

Solnedgang ud over havet. Solnedgange er bedst, syntes jeg, når der er skyer på himlen og solen er orangerød. De fleste solnedgangsbilleder jeg har taget er ud over havet evt. med siv eller marhalm som forgrund, ellers syntes jeg at danmark er for fladt til at give dybde i solnedgangsbilleder.

Historie: Disse billeder kunne godt være taget samme sted, men det øverste er på vestkysten i nordjylland, mens billedet til højre er taget på ydø på lolland.

 

M

 

M

Solnedgang hvor solen ikke er direkte på billedet. Den nedgående sol skinner ind mellem træerne. Det kan også give nogle rigtig gode billeder at gå gennem en granskov.

Historie: En slentre tur i gennem vindeholmeskoven på lolland.

 

K

Skjult solnedgang, selvom at solen næsten ikke er synlig, syntes jeg at dette billed alligevel er blevet retgodt, lidt dyster stemning måske !!!

Historie: Solnedgang bag nogle bundgarn og pæle, ret meget strøm, garnet hænger skævt i vandet, men næsten ingen vind.

Landskabsbillede, det er sjældent at en sø er så stille, hvilket jeg faktisk først opdagede, da jeg fik filmen fremkaldt. Det var landskabet, som jeg fotograferede, der mangler kun et bjerg i baggrunden så havde været mere end perfect.

Y

 Historie: En stilleaften ved en canadisk sø i et stort skovområde lidt øst for Hudson Hope, BC. Vi sad der egentlig for at se den bæver, der havde fællet det træ, som man kan se stuppen af nederst til venstre.

M

 Y

Sommer- og vinterskov, den ene i Danmark og den anden i Canada. Umiddelbart ligner det to nogen lunde ens skove. Men skoven i canada er sikkert mange gange ældre ende den i danmark. Egenlig lever de lige langt mod nord, men skoven til hjøre, fra Canada, lever i en højde af ca. 2000 m over havets over- flade i en hårdere natur. Hvilket bevirker at de vokser meget langsommere end træer i Danmark, hvilke man ikke lige umiddelbart kan se på billederne. Altså er det sommetider nødvendigt at fortælle historien og ikke bare vise billederne.