Mine ynglings deserter
Ris a la mande, Yoghurtis
-
Ris a la mande
125 g grødris, 1 L mælk, 50 g mandler, 1-2 tsk vanilla sukker, 2½ dl fløde.
Bring mælken i kog og tilsæt risene. Rør rundt til det koger igen. Skru ned for varmen og lad grøden koge i ca. 40 min. ved svag varme under tætsluttende låg. Rør rundt nu og da, så den ikke brander på. Afkøl grød i køleskab til den er kold. Skold mandler og tage skral af, herefter hakkes de fint. Pisk fløden til flødeskum. Bland vanilla sukker, mandler og flødeskum i den kolde grød.
Yoghurtis
2 æggeblommer, 50 g sigtet florsukker, 1 tsk. vanillesukker, 1 dl piskefløde, 2 dl yoghurt.
Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker til en tyk æggesnaps og heri blandes yoghurt og tilsidst den piskede fløde. Fordeles evt. i kopper eller tilsvarende forme og tilbindes med folie. Fryses. Tages frem 10 min. før serveringen.
Update: 04.02.04