Mine frokost- / middagsretter
Chili con carne, Gratineret pasta, Karrykål, Koldskål
------
Chili con carne
2 spsk olie, 2 mellem store løg, 100 g bacon tern, 500 g hakket oksekød, 1 ds kidney bønner (almindelig eller chili), 4 ds hakkede tomater, 2 røde peber, 2-3 spsk paprika, salt og peber.
Svits løg i olie, tilsæt derefter bacon og så oksekødet. Tilsæt paprika, rød peber og kidney bønner og lad det stege i 5 min. Tilsæt de hakkede tomater og lad det koge ved middel varme i 5 timer eller ved høj varme i 2 timer. Retten kan godt spises når den har kogt på højt blus i ½ time, men så smager den ikke helt så godt og bønnerne er melede.
Gratineret pasta
500 g frisk pasta, 200 g skinke i tern, 1 spsk olie, 3 gulerødder, 1 bundt broccoli, 2-3 porre, 6 tomater, 1½ tsk oregano, 1 tsk peber, 100 g revet mozarella ost. Tilbehør: Brød
Skinken ristes i olie i en gryde og tages op. Gulerødder, broccoli, porre og tomater skæres i små stykker og svitss i 5-10 min. Pasta koges som angivet på pakke. Pasta og grønsager blandes og fordeles i et smurt ildfastfad, skinke og ost drysses over. Gratineres ved 250 ºC i 5-10 min.
Karrykål
1 spsk olie, 1-2 spsk karry, 2 mellem store løg, 500 g hakket oksekød, 1 kg hvidkål, 5 dl oksebouillon, salt og peber.
Varm olien i en stor stegegryde og svits karry og fint hakkede løg. Svits oksekødet til det er gennemstegt og hæld oksebouillonen over. Snit hvidkål i tern på ca 1x2 cm og bland det i gryden. Når gryden koger igen, skrues den ned til halv kraft. Lad det hele koge i 30 min og smag til med salt og peber evt. med ekstra karry hvis det mangler. Serveres med ris til.
Koldskål med kærmemælk.
4. Æg, 4 spsk. sukker, 4 tsk. Vanillie, Saft og skal af en citron, 1 liter kærnemælk.
Pisk hele æg godt sammen med sukker og vanillie. Tilsæt kærnemælk og smag til med reven skal og saft af en citron. Servér straks med tvebakker eller kammerjunkere.
Update: 16.09.07