Mit pålæg
Oksefrikadeller
Rejemousse
Tunmousse
------
Oksefrikadeller.
500 g hakket oksekød, 2 Æg, 1 æggeblommer, 1 løg hakket fint, 2-3 dl mælk, 1 dl mel, 1 dl rasp, 2 tsk slat og peber.
Olie eller smør til stegning.
Det hele blandes i en skål. Farsen røres godt igennem. Stilles koldt i mindst 10 min. Formes til frikadeller, der steges 4-5 min på hver side ved jævn varme.
Rejemousse
Rejemousse: 2 små tomater, 200 g pillede rejer i lage, 2 æg, 1½ dl creme fraiche, 1/4 tsk groft salt, friskkværnet peber.
Gyldensauce: 2 gulerødder i tynde, 3 cm lange strimler (ca 150 g), 25 g smør, 1½ dl fiskefond (terning og vand), 1½ dl creme fraiche, ½ tsk groft salt, frisk kværnet peber.
Bagetid: ca. 1time og 35 min. ved 175°C.
Prik tomaterne og kom dem i kogende vand i få min. Pil skindet af og fjern kærnerne. Hak 100 g af rejerne groft, kom resten af rejerne og tomatkød og æg i en blender i et øjeblik. Rør det sammen med de hakkede rejer og creme fraiche. Smag til med salt og peber og kom massen i en smurt form (ca ½ liter). Dæk med alu-folie og bag moussen i vandbad (start med kogende vand) midt i ovnen.
Tunmousse
2 ds. tun i vand, 1 rød peber skåret i små tern, 1 spsk citronsaft, salt, peber, paprika pulver, lille bæger cremefraiche.
Tun drænes for vand og deles i småskykker. Citron, salt, peber og paprika blandes i cremefraiche. Cremefraiche og rød peber tern vendes i tunen til det er en jævn masse.
Update: 04.02.04