Mine ynglings kager
Chokolade kage, Chokolade stykke småkager, Nøddekurv, Æblepizza
-----
Chokolade kage
125 g blød margarine, 250 g sukker, 2 æg, 1 tsk vanille, 200 g mel, 1 tsk bagepulver, 4 spsk kakao, 3/4 dl mælk, 3/4 dl kogende vand. (Variation: udskift 75 g mel med 75 g hasselnødder, har været i en blender, så det er helt melet og små stykker)
Margarine røres godt sammen med sukker og vanille. Æggene røres i et ad gangen. Mel, bagepulver og kakao røres i skiftevis med mælk. Tilsidst røres den kogende vand i, lige før det hældes i formen og puttes i ovnen. Bagetid: 50-60 min ved 175°C
Chokolade stykke småkager
250 g mel, 1 tsk, salt, 1 tsk natron, 1 tsk bagepulver, 125 g blød margarine, 1 tsk vanille, 100 g sukker, 100 g brun farin, 2 æg, 150-200 g chokolade småstykker, 250 g havregryn.
put mel, salt, natron, bagepulver, margarine vanille, sukker, brun farin og æg i en stor skål og ælt det sammen til en klistrende masse. Kom chokolade og havregryn i og ælt til det er en jævn masse. Sæt klatter af dejen på en bageplade, med bagepapir på, med to teskeer. Der skal være god afstand mellem klatterne da de flyder lidt ud, der kan være ca 20 stk på en bageplade alt afhængig af størrelsen på klatterne. Bages i en 200°C varm ovn i 10-15 min, indtil de er gylden brune. Når de tages ud af ovnen hives bagepapiret over på en rist, da småkagerne er bløde når de kommer ud af ovnen, småkagerne bliver hårde når de bliver kolde.
Nøddekurv
100 g smør, 100 g sukker, 100 g hasselnødder eller smuttede mandler, 2 spsk mel, 2 spsk piskefløde.
Hak nødder fint i blender. Kom alle ingredienserne i en kasserolle, og lun det under omrøring til en tyktflydende dej - det tager kun få minutter. Læg bagepapir på pladen og læg dejen på i klatter med en spiseske (med top). Bundene breder sig ud under bagningen, så der skal være stor afstand mellem hver - bag f.eks. 4 ad gangen. Ovnen skal være varm på 275°C før der bages. Bag bundene i ca. 7 min. men hold hele tiden øje med, at de ikke brænder på - de skal være gyldenbrune. Tag pladen ud, når bundene er lune, lægger du dem forsigtigt over en omvendt kop eller lille skål, så tager de facon derefter, lad dem blive liggende til de er helt kolde.
Æblepizza
Dej: 1/4 pk gær, 2 ½ dl lunkent vand, 1 spsk olie, en knivspids salt, ca. 350 g mel.
Fyld: 2 dl æblemos, 4 æbler, 25 g smeltet smør.
Tilbehør: flødeskum eller cremefraiche.
Gæren røres ud i vandet, og olie og salt tilsættes. Melet røres i lidt efter lidt, og dejen æltes godt. Dejen stilles til hævning med et viskestykke over i 1 time. Dejen rulles ud til en tynd, rund pizzabund, og lægges på en bradepande med bagepapir. Æblemosen smærres på bunden. Æblerne udhules, men skrælles ikke, og skæres i tynde runde skiver. Æblerne fordeles på pizzaen og pensles med smør.
Bagetid: 15-20 min. på midterste ribbe ved 250°C. Serveres lun.
Update: 04.02.04