Opskrifter samlet mellem 1912 og 1958.

Pas på med mængderne, opskrifterne (under de forskellige katagorier) der står "Personlig opskriftbog" kan være til 20-30 personer. Da mange af disse opskrifter er skrevet ned mens Dorthea var husholdningselev på fredriksdal og kokkepige på mariebjerg, begge er gårde beliggende på vest enden af lolland.

Opskrifter inden for disse områder:

Knasende gotter

Boller og brød

Forret

Småkager

Pålæg

Hovedret

Kager

Drikke

Dessert

 

Ti Køkkenbud

  1. Vær selv ren ! Hold alt rent omkring dig !
  2. Vær sparsommelig ! Anvend alt på bedste måde !
  3. Lad aldrig tekeddel eller vandkedelen mangle vand !
  4. Hav køkkenet i orden før kogningen begynder !
  5. Hold altid køkkenbordet nydeligt !
  6. Tag ikke ved gryden med forklæde eller viskestykke !
  7. Hæng altid viskestykkerne i stroppen !
  8. Tør aldrig hænderne i viskestykket !
  9. Spildes der mælk på komfuret tør det hurtigt op og strø salt på ! Det tager lugten !
  10. Sæt alt på plads !

 

 

Måle enheder:

1 pund = 500 g

1 plg = ¼ pot = 0,25 liter

1 pot = 1 liter

1 kvt = 5 g

 

 

 

Update: 02.12.06