Opskrifter samlet mellem 1912 og 1958.

Knasende gotter     Småkager     Kager     Boller og brød

Pålæg     Drikke     Forret     Hovedret     Dessert

Pas på med mængderne, opskrifterne (under de forskellige katagorier) der står "Personlig opskriftbog" kan være til 20-30 personer. Da mange af disse opskrifter er skrevet ned mens Dorthea var husholdningselev på fredriksdal og kokkepige på mariebjerg, begge er gårde beliggende på vest enden af lolland.

Personlig opskriftbog

 

Udklip lagt i opskriftbog

Leverposteg

400 g svinelever, 300 g spøk, 4 ansjoser, 1 løg, 50 g margarine, 50 g mel, 4 dl mælk, 1 æg, 2 tsk salt, 1 knsp pever, 1 knsp allehånde.

Lever, spøk, ansjoser og løg hakkes gennem kødhakkemaskinen 3-5 gange. Margarinen afbages med mel og mælk. Levermassen røres i den varme afbagning. Æg og krydderier røres i. Fyldes i smurt form eller gratinfad. Bages i vandbad ca. 1 ¼ time ved jævn varme (175 grader).

 

 

Update: 02.12.06