Tæpper i forskellige størrelser.

Babytæppe.

Babytæppe til barnevognen eller til en tur i haven.

Hver tern er to gange to fastmasker. Start på mønstret for neden, med det dobbelte antal luftmasker af tern, derefter hækles to fastmasker og to rækker pr hver tern.

Babytæppe

      

Slumretæppe.

Slumretæppe eller sjal til en kølig stund.

 

Princippet i mønstret til slumre tæppet.

Start fra center (rød plet) med 4 luftmasker der lukkes til en cirkel med 1 fastmaske.

1. runde: 3 luftmasker og 2 stangmasker der griber ind i cirklen, "3 luftmasker, 3 stangmasker ind i cirkel", gentag "  " to gange til, afslut omgang med 3 luftmasker og 1 fastmaske der lukker runden i den tredie af luftmaskerne som startede runden.

I alle efterfølgende runder griber stangmaskerne rundt om luftmaskerne i den forgående runde.

2. runde: 4 luftmasker, "3 stangmasker og 3 luftmasker og 3 stangmasker og 2 luftmasker", gentag "  " to gange til, 3 stangmasker og 3 luftmasker og 2 stangmasker og en fastmaske der lukker runden i den anden af luftmaskerne som startede runden.

Hjørne = 3 stangmasker og 3 luftmasker og 3 stangmasker og 2 luftmasker

Sidedel = 3 stangmasker og 2 luftmasker. Gentag sidedel så mange gange som der forekommer 2 luftmasker i foregående runde.

Ulige runde: 3 luftmasker og 2 stangmasker og 2 luftmasker, " hjørne og side " foretag "  " tre gange, afslut omgang et hjørne (kun i 3. runde: uden de sidste 2 luftmasker) og med 1 fastmaske lukkes runden i den tredie af luftmaskerne som startede runden.

Lige runde: 4 luftmasker og 1 sidedel, " hjørne og side ", gentag "  " tre gange, afslut omgang et hjørne og en fastmaske der lukker runden i den anden af luftmaskerne som startede runden.

 

 

 

 

 

Update: 20.08.03