Mønster fortolkning.

Garn farver: Gul og Blå.

Basislinie: 5 tern. Hækle 10 luftmasker I gult garn.

Række 1a: Sæt venstre tommelfinger ved maske nr. 9. Hækle 2 luftmaske (lm) mere og lav 1 fastmaske (fm) i føromtalte maske nr. 9. Her på basislinien plejer jeg at hækle omkring 2 af de tre tråde der udgør en maske. Fortsæt med fm rækken ud. De to luftmasker i starten af denne række er i stedet for en fastmaske, det bliver pænere når der vendes på denne måde.

Række 1b: 2 lm og start med første fm i anden sidste fm i foregående række, hækle under begge tråde i foregående række, fortsæt med fm rækken ud.

Række 2a: Tag ud så bredden bliver 9 tern. Tag ud i starten af række: hækel 4 lm, så er man ude i den rigtige bredde. Sæt venstre tommelfinger ved 3 sidste lm, hækle 2 lm mere og start med fm ved tommelfingeren. Foruden de 2 lm skal der være 13 fm når enden af foregående række nås. Tag ud i slutningen af række: Hækle en løkke (løkke 1) igennem, der hvor sidste fm er trukket igennem på foregående række. Træk endnu en løkke igennem denne løkke og afslut gennem de to løkker der er på nålen. (lidt triggy håber du forstår) næste maske startes i ”løkke 1”. En ny løkke 1 laves, n løkke trækkes igennem denne og afslut gennem de to løkker på nålen. Gentag 2 gang til. Så skulle der gerne være 18 masker.

Række 2b: 2 lm og start fastmasker i anden sidste fm på foregående række, fortsæt med fm rækken ud.

Række 3a: Række hvor der ikke skal tages ud: 2 lm og start med fm i 2 sidste fm på foregående række. Efter 2 lm og 9 fm skiftes garnfarve. Den gule garntråd hænger løst ned på din side af hækletøjet, så er tråden på den rigtige side nå den skal bruges på tilbagevejen. Fortsæt med blå garnfarve til enden af mønster.

Række 3b: 2 lm og 7 fm i blåt garn, sidste fm i blå farve er i den sidste gule løkke på foregående række. Lad blåt garn hænge løst ned på din side af hækletøjet. Hækle videre til enden af rækken med den gule farve.

Række 4a: 2 lm og 7 fm, lad gul tråd hænge ned og tag blå farve. Hækle første blå fm uden at stramme tråden der hvor den kommer fra foregående række, næste blå fm hækles rund om foregående række og tråden fra forgående række, sådan at den bliver skjult fra begge sider af hækletøjet.

Række 4b: 2 lm og 9 fm og skift farve. Ved farveskift lægges den blå tråd oven på den foregående række, sådan at den blå tråd føres skjult med ud til hvor den skal starte næste gang, ved enden af rækken. Den gule tråd klippes af I passende afstand af hækletøj, sådan at der er noget at stoppe enden ind med.

Række 5a: 2 lm og fm rækken ud.

Række 5b: 2 lm og fm rækken ud.

Række 6a: Der tages ind i starten af rækken: hækle en løkke gennem 1 fm i foregående række, træk straks løkken igennem løkken på nålen, gentag i næste fm. På denne måde bliver der ikke maske opad. I fm på forgående række, der hvor masker skal starte igen, i 5 fastmaske i foregående række, trækkes løkke igennem ligesom hvis der skulle tages ind og så hækles 2 lm for at starte rækken, som fortsættes med 9 fm til rækkens ende.

Række 6b: 2 lm og fm rækken ud. Luk af ved at klippe tråd af I passende afstand og trække den igennem løkke.

Bindesnore: Ligesom når der tages ud i slutningen af række: Hækle en løkke (løkke 1) igennem der hvor snor ønskes påbegyndt på foregående række. Træk endnu en løkke igennem denne løkke og afslut gennem de to løkker der er på nålen. Næste maske startes i ”løkke 1”. En ny løkke 1 laves, en løkke trækkes igennem denne og afslut gennem de to løkker på nålen. Fortsæt indtil den ønskede længde er nået. Hækle 2 lm og fastmasker på turen tilbage af snoren ned til motivet.  

Hvis man syntes motivet er lidt hakket i kanterne, kan der afsluttes med en runde fm hele vejen rundt. Heller for mange fm end for lidt, som kan få kanten til at trække sig sammen.

 

 

 

 

Update: 18.03.06